INTEGRATIE DOOR PREVENTIE


Dit vloeit voort uit het project “Integratie Door Preventie” (ITP).
Het is een EU project, bedoeld om data te verzamelen uit de verschillende landen in Europa, waarmee uiteindelijk leermodellen moeten worden gecreëerd voor de aanpak van de met elkaar verbonden problemen waar Europa mee worstelt: criminaliteit, wapens, integratie, inclusie.

Er is wereldwijd een discussie gaande over wapens en hoe zeer mensen gefascineerd zijn met wapens. Bij sommigen kan je zeggen dat het onschuldig is … een gesp die lijkt op een pistool. Een Tshirt met een machinegeweer. Snoep in de vorm van een pistol … en ga zo maar door.

Maar bij anderen is het echt erg. Die denken echt dat ze zonder wapen niks zijn. Die moeten een pistool hebben omdat ze op geen enkele andere manier hebben geleerd hoe ze een conflict aan moeten gaan. Als ze ruzie hebben moeten ze schieten.

WeekendCollege wordt in dit project vertegenwoordigd door coach Marvin Hokstam. Mr. Marvin begeleidde de kids bij het conceptualiseren en de aanvraag van het project en samen met Wenner Regales in de productie van het liedje.